8 Ocak 2008 Salı

Açma






AÇMA

Malzemeler:

2 su bardağı ılık su

yarım su bardağı sıvıyağ

1 paket yaşmaya

1 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)

2 yemek kaşığı toz şeker

bir miktar tuz

aldığı kadar un

margarin ( içine )



Mayayı ve şekeri ılık suda kabarmaya bırakın.Diğer malzemeleri (margarin)hariç içine katın.
Yumuşak bir hamur elde edin.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle bastırıp küçük yuvarlaklar yapın.

İçine bıçakla kesmiş olduğunuz margarini ilave edin rulo şeklinde sarıp iki ucunu birleştirin.
Diğer hamurlarıda bu şekilde yapın.Yumurta sarısı sürüp çörek otu serperek fırına verin.
Afiyet şifa olsun..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
EMEKBAHÇEM