16 Ocak 2008 Çarşamba

Yağlı gözleme



GÖZLEME


Yağlı gözleme tarifini yaparken ölçü kullanmıyorum.Malzemelerin hepsi göz kararı...

Un

Su

Tuz

Arasına sürmek için sıvıyağ


Bütün malzemeler sıvıyağ hariç yoğurulup hamur haline getirin.Yarım saat kadar dinlenen hamur'dan portakal'dan büyük olacak şekilde eşit parçalar koparın.


Resimde görülen büyüklükte açın sıvıyağ gezdirin.Daha sonra hamuru elimizle açarak istenilen büyüklüğe getirin.(Yufkacıların elle açtığı gibi)


Rulo yapıp gül böreği gibi sarın 10 dakika dinlendirin.Tava yada sac hangisinde pişirilecekse o büyüklükte açıp pişirin.


Ben içinde sıvıyağ olduğu için pişirirken tekrar koymuyorum.

Afiyet şifa olsun..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
EMEKBAHÇEM