10 Nisan 2008 Perşembe

Pasta ( Glazürlü )


PASTA

Keki için:
5 yumurta
1 su bardağı un
yarım limon suyu
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu

Üzeri için: (Çikolatalı sütlü glazür)
yarım paket margarin
yarım çay bardağı süt
5 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
100 gr.bitter çikolata

İç krema malzemesi:
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un

Süslemek için;
Krem şanti
damla çikolata

Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Yarım limon suyunu ilave edin.Diğer malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın.Şekerli karışımın içine dökün yağlanmış ve unlanmış kalıba dökün.Yarım saat kadar 170 derecede pişirin.Soğuduktan sonra 3 parçaya bölün

3 su bardağı sütle,şekeri ve unu karıştırarak muhallebi gibi pişirin.Ocaktan alınca vanilya pasta süslemek için hazırlanmış krem şantiden iki yemek kaşığı ilave edin.

Diğer tarafta glazür(çikolatalı üst krema) hazırlamak için yumuşamış margarine pudra şekeri ilave edip mikserle krem haline gelene kadar karıştırın.
Sütü kaynatıp ateşten alın.İçine kırılmış çikolataları koyup eritin.Soğuyunca margarinli karışıma ilave edin.

Pandispanyanın ilk katına krema malzemesinden koyun.Damla çikolatası serpiştirin diğer katına ise glazür krema yada kremşanti koyun.

Üzerini glazür kremayla kaplayın.İstediğiniz gibi süsleyin.Benim bitter çikolata biraz az geldiği için rengi açık oldu.Afiyet şifa olsun..!

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
EMEKBAHÇEM