21 Ekim 2014 Salı

Islak kurabiye Tarifi


Uzuuun zaman olmuş yazmayalı...
Sağlık sorunları bitmiyor neyse bırakalım kederleri... tatlı başlasın sohbetlerimiz.

Hamur malzemeleri:

200 gr margarin veya tereyağ
2 çay bardağı şeker
2 yumurta
25 yada 50 gr kakao ( arzunuza göre )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya isterseniz (ben koymadım)
3 su bardağı un

Şerbeti için:

1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu

Üzeri için:

Yarım çay bardağı haşhaş
hindistan cevizi, çam fıstığı,yada fındık serpebilirsiniz...

Yapılışı:

Öncelikle kurabiyelerin şerbetini hazırlayın!
Su ve şekeri kaynatın,kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 5-6 dakika daha kaynatın,birkaç damla limon suyu sıkın,ateşten alın soğumaya bırakın.

Margarin yada (tereyağ) ile şekeri iyice yoğurun.Yumurtaları ekleyin.Unu, kakaoyu ve kabartma tozunu daha sonra bütün malzemeleri karıştırın.hamurumuzun kıvamı her zamanki kıvamdan az sert olacak çok yumuşak olursa çökebilir.

Ceviz büyüklüğünden parçalar koparıp yuvarlayın sonra haşhaşa bulayın tepsiye dizin.200 derecelik önceden ısıtılmış fırında çatlaklar oluncaya kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız kurabiyeleri tek tek soğuyan şerbetin içine atın servis tabağına dizin.
Afiyet şifa olsun..!

2 yorum:

  1. becerikli ellerine sağlık balım eminim tadı nefistir yiyenler çok şanslı kurabiye tarifi lazım olduğunda emin ol deneyeceğim öptüm sevgi ve selamlarımı bıraktım unutuyordum blogun çok cici olmuş bilgisayar mühendisim benim :)

    YanıtlaSil
  2. aaa bak ayselim diger muhendisiz olurmu hic bende bari bi yardimcisi olayim sevincigimin olmazmi .

    ellerine saglik canim kurabiyeler de harika gorunuyorlar

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
EMEKBAHÇEM