11 Mayıs 2007 Cuma

Şekerpare





Hamur için malzemeler:

1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu

Hamurun yapılışı:
Un hariç diğer malzemeleri katalım.Ununu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan küçük parçalar koparıp ister yuvarlak şekil yapıp ortalarına birer fındık koyun.Yada benim gibi fındığınız yoksa:(( resimde görülen şekli yapabilirsiniz.


Şerbetin yapılışı:
Şeker ve suyu küçük bir tencerede kaynatın.Kaynadıktan 5 dakika
sonra limon suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.Ateşten alıp ılıtın.Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin.3 dakika sonunda ılık olan şerbeti şekerparelerin üzerine gezdirin.
Dikkat etmeniz gereken nokta şekerpareler sıcak,şerbet ılık olmalıdır.Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.Afiyet şifa olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
EMEKBAHÇEM