1 Aralık 2007 Cumartesi

Kabak çorbası



Bu sefer bir çorba tarifi yayınlamak istedim malum şu soğuk havalarda çorba olmadan olmaz.Gerçi ben yaz günlerindede ara sıra çorba yaparım,eşim çok sever.

KABAK ÇORBASI

Malzemeler:
2 adet kabak
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 tutam dereotu
1,5 litre su
sıvıyağ,tuz

Kuru soğanı ve sarımsağı soyup minik minik doğrayın.Bir tencereye sıvıyağ koyup soğan ve sarımsağı kavurun.
Kabakları yıkayıp olabildiğince minik doğrayın.Kabakları soğan ve sarımsağın üzerine alın.Yaklaşık 5 dakika kadar kavurun.Üzerine sıcak su ilave edip kaynatın.

Ayrı bir kasede unu,yoğurdu üzerine biraz soğuk su koyup çırpma teliyle karıştırın.Peşinden 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edip tekrar karıştırın.Böylece terbiyenin kesilmemesini sağlayın.

Kaynamakta olan çorbanın üzerine yavaş yavaş dökün.Çorbanın kıvamını kontrol edin.Tuzunu ilave edin.Servis etmeden önce üzerine dereotu ve kırmızı biber serpin.
Afiyet şifa olsun..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
EMEKBAHÇEM