28 Kasım 2007 Çarşamba

Kreviç kurabiyesi



KREVİÇ

Malzemeler:
2 adet yumurta
1 paket margarin
yarım paket kabartma tozu
1 kahve fincanı zeytinyağı
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
aldığı kadar un
içi için:
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı toz şeker
Hamur malzemelerimizi yoğurup,10 dakika dinlendirin.Diğer tarafta içi için
ceviz,tarçın ve toz şekeri karıştırın.Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.İçli köfte şeklinde açın.

İçine cevizli harçtan koyun.Hamurun ağzını kapatıp,elinizle yuvarlayın.İsterseniz üzerine çatalla şekil yapabilirsiniz.

Yağlanmış tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış fırında 175 derece üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.

Servis tabağına alın ve üzerlerine pudra şekeri serpin.Afiyet şifa olsun...
Sağlık ve mutluluk dileklerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
EMEKBAHÇEM