14 Nisan 2009 Salı

Makarna Böreği




MAKARNALI BÖREK

Malzemeler:

Yarım paket makarna
Yarım demet maydonoz
Peynir
Çörekotu susam
2 su bardağı un
tuz ve yeteri kadar su

2 bardak unu tuz ve suyla yumuşak hamur olana kadar yoğurun.Dinlenmeye bırakın.
Bu arada makarnayı tuzlu suda haşlayın.Maydonoz ve peynir ilave edin.Hamuru iki eşit parçaya bölün.Bir tanesini tepsinin kenarlarına çıkacak şekilde açın yağlanmış tepsiye yerleştirin.
Haşlanan makarnayı her tarafına eşit miktarda serin.Diğer hamuru tam üzerini kapatacak şekilde açın.Tepsinin dışındaki hamuru elle içe doğru kıvırıp kapatın.Üzerine dilerseniz yumurta sarısı sürün yada iki yemek kaşığı yoğurdu yağla karıştırarak sürün.Çörekotu veya susam serpin.Afiyet şifa olsun..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
EMEKBAHÇEM