11 Ağustos 2011 Perşembe

Etimek tatlısı






ETİMEK TATLISI
Malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek,ben tuzlu almışım onu kullandım fazla fark etmedi ;)

Kreması için:
yarım litre süt,
1,5 kahve fincanı un,
75 gr. margarin,
5-6 kaşık şeker,
1 talı kaşığı pirinç unu,
1tatlı kaşığı nişasta,
1 paket vanilin,
Çam fıstığı veya fındık (üzerine),
yarım paket çikolata sosu( arzu edilirse)
Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker,
2,5 su bardağı su,
çeyrek limon.

Etimekleri kare yada dikdörtgen bir borcama dizin. hazırladığınız sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün ve her tarafının şerbeti çekmesini sağlayın.Soğuyana kadar bekleyin. Bu arada kremayı hazırlayın.
yarım litre süt, 1,5 kahve fincanı un,5-6 kaşık şeker,1 talı kaşığı pirinç unu,1tatlı kaşığı nişasta,muhallebi gibi pişirin ateşten almaya yakın 75 gr. margarin,1 paket vanilyayı ilave edip altını kapatın.
Kremayı etimeklerin üzerine istediğiniz kadar dökün.üzerine 1 kat daha şerbetlenmiş etimek koyun.(ben biraz iki kat yaptım  birazda tek ) Buzdolabında soğutun. 
Servis aşamasında üzerine çikolata sosu dökün fındık veya çam fıstığı ile süsleyin...Çikolata sossuzda gayet güzel oluyor...
Afiyet şifa olsun..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
EMEKBAHÇEM