14 Haziran 2009 Pazar

Sade & kabaklı krep





Çoğumuz krep yada akıtma diye biliyoruz.Ben çocukken göbüt ;) olarak bilirdim.Birgün kabaklısı olmazmı diye düşündüm denedim gayet güzel oldu

KREP

Malzemeler:
2 bardak un
1 adet kabak (kabuğu soyulmamış)
Biraz su ve tuz istenirse azıcık pulbiber

Kabağı rendeleyin unu ve tuzu katın azar azar suyunu katın.Mikserle karıştırın. Puding kıvamından daha sulu olacak.Teflon tavanıza göre 1 yada 1,5 gibi kepçe yardımıyla dökün.

Diğer tarafını çevirdiğinizde isterseniz yarım tatlı kaşığı sıvıyağ ilave edebilirsiniz.Sağlıklı günlerde yemek niyetiyle.
Afiyet şifa olsun..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
EMEKBAHÇEM