26 Ekim 2007 Cuma

Sebze buketi


SEBZE BUKETİ


Malzemeler:


1 ortaboy kabak

1 havuç

1 patates

150 gr.bezelye

1 ortaboy soğan

5-6 diş sarımsak

yarım çay bardağı sıvıyağ

tuz,karabiber


Sosu:


1 yumurta

2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1,5 su bardağı su (sebzelerin haşlanma suyu)

75 gr.rendelenmiş kaşar

tuz


Sebzeleri fındık iriliğinde küp doğrayalım ve tencereye alıp üzerini bir parmak aşacak şekilde sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek hafifçe diriliklerini kaybedene dek haşlayıp patatesi ekleyelim.

Yumuşayana dek haşlayıp ateşten alalım.Tel süzgece koyarak suyunu süzelim.

Bir tava sıvı yağı alıp soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar kavuralım.

Ateşten alarak haşlanan sebzelere ekleyelim ve karıştıralım.

Fırın kabını yağlayıp hafifçe un serpelim.Sebzeleri fırın kabına yayalım.

Bir tavaya sıvıyağı alıp unu ekleyelim.Un sararana kadar karıştırarak

kavuralım.Karıştırmaya ara vermeden,sebzelerin haşlanma suyunu ve tuzu

ekleyelim.Sos koyulana dek pişirip ateşten alalım ve sosu soğutup içine çırpılmış yumurtayı ekleyerek karıştıralım.

Sebzelerin üzerine yayalım.Üzerine kaşar rendesi serperek önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene dek pişirelim.Afiyet şifa olsun..!

:)) Ben biraz fazla kızartmışım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
EMEKBAHÇEM