SEBZE BUKETİ
Malzemeler:
1 ortaboy kabak
1 havuç
1 patates
150 gr.bezelye
1 ortaboy soğan
5-6 diş sarımsak
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz,karabiber
Sosu:
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı su (sebzelerin haşlanma suyu)
75 gr.rendelenmiş kaşar
tuz
Sebzeleri fındık iriliğinde küp doğrayalım ve tencereye alıp üzerini bir parmak aşacak şekilde sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek hafifçe diriliklerini kaybedene dek haşlayıp patatesi ekleyelim.
Yumuşayana dek haşlayıp ateşten alalım.Tel süzgece koyarak suyunu süzelim.
Bir tava sıvı yağı alıp soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar kavuralım.
Ateşten alarak haşlanan sebzelere ekleyelim ve karıştıralım.
Fırın kabını yağlayıp hafifçe un serpelim.Sebzeleri fırın kabına yayalım.
Bir tavaya sıvıyağı alıp unu ekleyelim.Un sararana kadar karıştırarak
kavuralım.Karıştırmaya ara vermeden,sebzelerin haşlanma suyunu ve tuzu
ekleyelim.Sos koyulana dek pişirip ateşten alalım ve sosu soğutup içine çırpılmış yumurtayı ekleyerek karıştıralım.
Sebzelerin üzerine yayalım.Üzerine kaşar rendesi serperek önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene dek pişirelim.Afiyet şifa olsun..!
:)) Ben biraz fazla kızartmışım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder