"Porselen çay saati tarifleri 7 "etkinliğinin ev sahipliğini yapan baharhabercisiyim arkadaşıma teşekkür ediyor,kolaylıklar diliyorum. Hindistan cevizli cezerye ile katılıyorum.İşte tarifi...
CEZERYE
Malzemeler:
2 adet ortaboy havuç
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 paket pötibör bisküvi
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı kırılmış ceviz
Hindistan cevizi
Havuçları soyup rendeleyin.Bir tencerenin içerisine alın.Toz şekeri suyu koyup ocağın altını yakın.
Havuçlar iyice pişene kadar kaynatın.Kıvamı macun kıvamı gibi olacak.
Ocaktan alıp içerisine bisküvileri toz haline gelene kadar kırın.
Vanilyayı,cevizi,margarini koyup tahta kaşıkla ağır ağır karıştırın.
Kıvamının koyu olması gerekli.Hazırlanan harcı soğumaya bırakın.
El dayanabilecek ısıya geldiğinde,ceviz büyüklüğünde
yuvarlayın.hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin.
Afiyet şifa olsun..!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder