12 Aralık 2007 Çarşamba

Cezerye




"Porselen çay saati tarifleri 7 "etkinliğinin ev sahipliğini yapan baharhabercisiyim arkadaşıma teşekkür ediyor,kolaylıklar diliyorum. Hindistan cevizli cezerye ile katılıyorum.İşte tarifi...

CEZERYE


Malzemeler:

2 adet ortaboy havuç

1 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

1 paket pötibör bisküvi

1 paket vanilya

2 çorba kaşığı margarin

1 çay bardağı kırılmış ceviz

Hindistan cevizi


Havuçları soyup rendeleyin.Bir tencerenin içerisine alın.Toz şekeri suyu koyup ocağın altını yakın.


Havuçlar iyice pişene kadar kaynatın.Kıvamı macun kıvamı gibi olacak.

Ocaktan alıp içerisine bisküvileri toz haline gelene kadar kırın.


Vanilyayı,cevizi,margarini koyup tahta kaşıkla ağır ağır karıştırın.

Kıvamının koyu olması gerekli.Hazırlanan harcı soğumaya bırakın.


El dayanabilecek ısıya geldiğinde,ceviz büyüklüğünde

yuvarlayın.hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin.

Afiyet şifa olsun..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
EMEKBAHÇEM