27 Eylül 2008 Cumartesi

Bulgur pilavı


BULGUR PİLAVI  (Kapuskalı)

Malzemeler:

1 orta boy soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
çeyrek kapuska(beyaz lahana küçük boy)
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı bulgur
3 su bardağı su
tuz,karabiber,kimyon,nane

Önce lahanayı ince ince doğrayın.Soğanı sıvıyağla beraber kavurun.Salçaları,doğranmış lahanayı ilave edin.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Bulguru,3 bardak suyu ve tuzunu katıp kısık ateşte pişirin ateşten indirileceğine yakın.
Arzu ettiğiniz baharatlardan ilave edin.
Afiyet şifa olsun..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
EMEKBAHÇEM