5 Mart 2009 Perşembe

Kürdan tatlısı



KÜRDAN TATLISI

Malzemeler:
1 adet yufka
1 paket kürdan
1 bardak sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
çeyrek limon suyu
1 fiske vanilya
süslemek için hindistan cevizi,nar tanesi kullanabilirsiniz.

Şekeri ve suyu kaynatın.Şerbet kıvamını alınca içine limon suyunu ilave edin.Bir dakika daha kaynatın.Ateşten alıp vanilyayı ilave edin.Soğumaya bırakın.Bir yufkayı ortadan ikiye bölün

Yuvarlak tarafından başlayarak gevşekçe rulo halinde sarın.3 cm genişliğinde kesin.Her bir ruloya kürdan batırın.Kızdırılmış yağda kızartın.
Hemen iyice soğutulmuş şerbete atın.3-5 dakika beklettikten sonra tatlımız servise hazır.
Afiyet şifa olsun..!

Not:Şerbetin soğuk olması tatlımızın çıtır olmasını sağlar.Yufkanın gevşek sarılması tatlımızın hamur olmasını engeller.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
EMEKBAHÇEM