17 Mart 2009 Salı

Buzluk Pasta






BUZLUK PASTASI

Malzemeler:

2 paket pötibör bisküvi
2 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 su bardağı ceviz içi
3 adet muz
1 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
1 paket kakao
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker

Bisküvileri derin bir kabın içerisinde kırın.Başka bir kapta kremşantiyi 1 su bardağı sütle çırpın.Yumurta ve toz şekeride mikserle çırparak iyice kabartın.Muzların iki tanesini minik olacak şekilde doğrayıp krem şantiye ekleyin. Karıştırdığınız tüm malzemeleri ve ceviz içini ilave edip bisküvilerin üzerine ekleyip karıştırın...

Pastanın kalıptan kolay çıkmasını sağlamak için,yuvarlak bir kabın içini streç film ile kaplayın.karışımı kabın içine yayıp kaşıkla düzeltin.Buzlukta 1-2 saat dondurun...

Bu arada üzeri için tüm malzemeyi kısık ateşte karıştırarak pişirin.Ara sıra karıştırarak ılınmasını sağlayın.Buzluktan çıkardığımız pastayı servis tabağına ters çevirip,üzerindeki streç filmi çıkarın.Sosu üzerine gezdirin.Muz veya farklı meyvelerle süsleyip servis yapın.
afiyet şifa olsun..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
EMEKBAHÇEM