21 Eylül 2009 Pazartesi

Baklava








BAKLAVA

Malzemeler:



1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu


4 veya 4,5 su bardağı kadar un
300 gr. ceviz
Nişasta (hamuru açmak için)
1 paket tereyağı veya margarin (üzeri için)



Şerbeti için:

4,5 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
2 dilim limon


Şerbetin yapılışı:


Şekeri,suyu,limonu bir tencereye koyun.Kaynamaya başladıktan sonra 10 dk. daha kaynatıp soğumaya bırakın.



Not:(tatlıya başlamadan önce şerbeti yapın)

Yumurtayı,sıvıyağı,limon suyunu,yoğurdu ve sütü bir kabın içerisinde karıştırın.
Unu,kabartma tozunu ilave edip yoğurun.Kıvamı kulak memesinden daha az sert olmalı.5 dk. dinlendirin.



Hamuru 45 bezeye bölün bezeleri yuvarlayın bol nişastayla tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Açılan hamurları 3 grup halinde yani 15'şerli üst üste dizin.



Daha sonra 15 hamuru tepsi büyüklüğünde açın.Cevizin yarısını serpin.Diğer 15 tane hamuruda açıp tekrar kalan cevizleri serpin. Son hamuruda açın tepsiye serin.

Kenarlarını bıçak ucuyla bastırarak sıkıştırın ve dilimleyin.Tereyağı veya margarini eritip üzerine eşit miktarda gezdirin.Üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkınca 5 dakika bekletip soğuk şerbeti dökün.Afiyet şifa olsun..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
EMEKBAHÇEM