2 Mart 2008 Pazar

Paskalya




PASKALYA

Malzemeler:
3 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket yaşmaya
2 adet yumurta
Yarım paket margarin
 1 yemek kaşığı mahlep


Üstü için:
Yumurta sarısı ve fındık

Unun ortasını havuz şeklinde açın.Ortasına mayayı koyup ılık su ile eritin.Sonra şeker.margarin,yumurta ve mahlebi koyun.Malzemeleri karıştırıp yumuşak kıvama gelene kadar yoğurun.

Yoğurulan hamuru tezgâhta 15 dakika dinlendirin.Dört eşit parçaya bölün.
Her parçayı üç eşit parçaya bölüp,un serpilmiş tezgâh'ın üstüne üçer üçer dizin.10 dakika dinlendirin.

Hamurları avucunuzun içinde 15 cm uzunluğunda açın 3 çubukla saç örgüsü şeklini verin.Tepsinin içine yağlı kâğıt serin.Paskalyayı koyun.

Diğer hamurlarıda aynı şekilde yaparak 15-20 dakika dinlendirin.Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve fındıkla süsleyin.

(Bu malzemeden dört adet paskalya çıkıyor.) Önceden 170 derece ısıtılmış fırında pişirin.  
Afiyet şifa olsun :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
EMEKBAHÇEM